Sök
  • Maria Johansson

Jag älskar dig men bara om...

Uppdaterat: 7 feb.


Vi får ofta höra att vi ska lära oss att lyssna på våra kroppar, tycka om dem, och älska våra kroppar... Samtidigt blir vi hela tiden matade av media och sociala medier om hur vi ska sminka oss för att få tydligare käkben, få längre ögonfransar, bantningstips, hur man ska se ut och hur man ska klä sig... dvs hela tiden saker som säger att man ska förändra sig själv och sin kropp och att den inte duger som den är.


Och det skapar ofta en inre konflikt.


När vi tänker på våra kroppar, så sätter vi ofta fokus på hur vi skulle kunna matcha den där inre konfliktens lösning. - Vi tittar hur vi ser ut, hur kläderna sitter, hur kläderna satt förut, och hur kroppen hade varit bättre om bara de där lilla hade förändrats. Vi kanske även tittar på vad vågen står på och vad den stod på förut.


Det är för att vi helt enkelt aldrig fått lära oss att det är relationen till våra kropp som är det viktiga. Vi sätter helt enkelt fel fokus på hur vi relaterar till våra kroppar.


Om du omedvetet säger till din kropp när du står framför spegeln:

Jag älskar dig om... du uppfyller det här villkoret... dvs om du ser ut på ett visst sätt, är på ett visst sätt, eller om de här kläderna passar på ett visst sätt. Så kan du nog se att det egentligen nog inte är den kärleken din kropp letar efter.


Om du istället släpper fokus på hur din kropp ser ut och lägger fokus på vad din kropp faktiskt gör för dig varje dag kan du istället börja visa riktigt kärlek till din kropp. Genom din kropp kan du uppleva en enorm känsla och välbehag, du kan springa, du kan gå, du kan andas in frisk härlig luft, du kan se vackra saker genom dina ögon, och höra vackra saker genom dina öron.


Du har dessutom en fantastisk röst. Tänk på all de saker du kan göra i din vardag, njuta av god mat, och dryck och uppleva riktig njutning genom kroppen. När du lägger fokus på att du kan få uppleva all denna njutning i kroppen, kan du kanske känna att du skulle vilja kroppen lite njutning tillbaka. Och inte skamma den, eller tänka negativt om den hur den ser ut. Ofta är det när vi får ont som vi blir påminda om hur värdefull kroppen är, och vi börjar uppskatta våra kroppar på ett helt annat sätt.


Så bestäm dig för att börja älska din kropp och vad den gör för dig... Istället för att säga ... Jag älskar dig om du... (det känns inte så kärleksfullt eller hur.... )


Så att du kan starta en VI relation till din kropp, och inte en Jag och Du relation.

En Vi relation där du och din kropp kan gå en väg som er eran, där du och din kropp mår bra tillsammans!


Där du kan säga... Jag älskar dig oavsett om du...


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla