Sök
  • Maria Johansson

I no longer choose to be right. I choose to be happy

Uppdaterat: 7 feb.För att du ska må bra måste din kropp må bra, och för att din kropp ska må bra måste du må bra! Om inte du mår bra på insidan, men är jätte duktig i din hälsa och tränar rätt, äter rätt, mediterar och gör allt rätt... men ändå inte mår bra. Så saknas det något.


Om du mår bra på insidan men du har ont över allt i kroppen, svårt att röra dig, och går med ständig smärta du inte får behandling för. Så saknas det också något.


Kroppen och du måste alltså må bra ihop! Det innebär att du inte kan bli100% rätt i din hälsa.


För du kan inte lägga ner all din energi på att äta rätt, träna rätt, tänka rätt, känna rätt, vara rätt, säga rätt...


För du kan inte bli helt lycklig om du inte får utlopp för den spontana och levnadsglada energi inom dig... Som är fri och som längtar till att uppleva... den energi som bara spontant vill hitta på roliga saker, och vara lite busig... Som inte alls vill vara perfekt...

... om du helt till 100% förväntar dig att hålla en perfekt hälsa.

Så fort någonting blir för perfekt, så sluter du in dig själv i en box, en box som ser och känns rätt för du har lyckats med det få kan - ”att leva som man lär” - och att leva efter sina värderingar. Men för dem människor som lever efter perfekt, finns alltid en annan sida, och den sidan är ofta en verklighet som ser perfekt ut, men där du kämpar med att övertyga sig själv om att du är lycklig.

Du gör ju allt rätt. Men din verklighet ser annorlunda ut. Du är olycklig på insidan. Du tänker att det är du som har växt och förändrats, blivit klokare, fått mer visdom och dessutom lyckats gör allting rätt… men inom dig är du avstängd, för hårt styrd, och kommer inte framåt.


För att du ska må bra - måste du våga släppa på perfekt. Ät nyttigt, träna, göra bra saker, men var inte perfekt inom området. Du kan inte tänka perfekt, eller känna perfekt. Du kan bara vara du - och att vara du innebär att känna allt det du känner oavsett om det är perfekt eller inte. Med att vara du kommer alla dina känslor - de positiva och de negativa.


Låt aldrig någon bestämma hur du ska tänka i en situation, eller hur du ska känna i en situation. Det är lika nyttigt att vara negativ som det är att vara positiv.

Ditt negativa lär dig att säga Nej när du behöver. Och ditt positiva lär dig att säga Ja när du behöver. Men du behöver båda.

Ditt inre behöver utrymme – utrymme att leva, uppleva, vara spontan, åka på sin inre eat pray love resa, och komihåg att alla spänningar du upplever i din kropp är ofta påminnelser om att du inte mår bra på insidan.

Gör vad du måste göra för att må bra. Släpp perfekt.

Perfekt strävar inte efter framgång - perfekt strävar bara efter att vara perfekt.Låt inte pendeln i strävan på hälsa gå helt åt ena hållet – och heller inte helt åt andra hållet.

Låt den stanna i mitten och ge dig själv utrymme att få svinga åt båda sidor.

Först då kan du må bra i kroppen, och först då kan du må bra i dig själv. På riktigt.

Kram Maria

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla