Sök
  • Maria Johansson

Hur du slipper känna dig misslyckad i bristen på framgång.

Uppdaterat: 14 mars

Ibland är det lätt att känna att man inte är så långt fram som man skulle vilja vara.


Kanske känner du dig otillräcklig för att du inte fått de resultat du vill ha? Kanske har du inte den månadslön du skulle vilja ha? Kanske har du inte ens börjat tänka på sparande!

Eller kanske känner du dig inte tillräckligt bra för att känna att du kan leva upp till din yrkesroll?


Det kan handla ifrån att vara en självlärd konstnär, och känna sig osäker för att man inte har en utbildning bakom sig. Till att inte känna sig tillräckligt bra på yoga för att känna sig berättigad att kalla sig yoga instruktör -trots att man har utbildning och certifikat.
Kanske känner man sig själv inte hälsosam nog för att få jobba med hälsa.

Kanske känner man sig inte duktig nog för att ta ordentligt betalt?Framsteg är något som är lätt att mäta i vissa saker - tex genom att göra mål i en match, eller tjäna en viss summa pengar. Men framsteg kan också vara väldigt svårt att mäta!Din plattform


Fastän att du inte har nått fram till dit du vill vara - så betyder inte det att du inte är bra nog på det du gör, eller har expertis nog. Det betyder bara att du har haft en annan plattform att gå ifrån. Beroende på var din plattform börjar någonstans så mäter framstegen olika.


En person som är väldigt framgångsrik kanske inte alls har haft den hinderbanan i livet som du haft, och har därför börjat på en högre plattform. Kanske på nivå 0! - Dennes framsteg kanske når upp till nivå 8.


Din framsteg kanske når upp till nivå 4, men du kanske började din resa på nivån minus 5.


Alla de erfarenheter du har från nivå minus 5 till plus 4 - har inte personen som börjat på nivå 0. Det gör att du kanske faktiskt har en större expertis än den som nu är på nivå 8!


Oavsett var du befinner dig, och hur du känner dig där du befinner dig, se vilken plattform du har börjat ifrån, och var stolt över de framsteg du har gjort. Det tar kanske lite längre tid för dig att nå upp till nivå 8 - men det betyder inte att du inte kan saker, eller inte är berättigad att kalla dig framgångsrik eller lyckad.Kom ihåg att framgång också kan vara långsam och att du ger upp - betyder inte det går snabbare!

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla