Sök
  • Maria Johansson

Bringing beauty to beautiful

Uppdaterat: 15 mars

Vad är beauty och skönhet för dig?


Är det att känna dig: Vacker, - Tex genom produkter, kläder, smink, stil eller frisyr?

Är det att vara vacker på insidan... to be a beautiful person?


Båda och kan tänkas


Men om du är en person som fokuserar mycket på din inre skönhet, - så kommer du definitivt säkert att också känna dig vacker. Men tyvärr är verkligheten den att världen inte alltid så vacker.


Att ständigt vara en vacker person på insidan kan göra att du blir för förlåtande, för förstående och dessutom hela tiden bara ser det bästa i alla du möter...


Va... vad skulle det vara negativt för? Det borde ju inte vara det.


Men sanningen är att om du hela tiden är för förstående, för förlåtande, och bara ser det bästa i människor är risken att du stöter på en person som utnyttjar dig. Som hela tiden pushar dina gränser och använder sig av manipulerande tekniker för att få sin vilja igenom. Att bara se det bästa i människor må låta vackert, men i verkligheten kommer du möta människor som tyvärr inte vill ditt bästa lika väl som du vill deras. Din strävan efter att vara en vacker person på insidan, betyder inte att livet blir därefter. Historian har gett oss en bild av kvinnan som förlåtande, givande, moderlig, förstående, stark och lugn i sig själv, och att det är det som är kvinnligt.


Samtidigt har pionjärer av kvinnor ändrat historian för att de vågade ta platsen som en man haft, som bestämd, trygg, resolut, och självklar.Vad det innebär att vara vacker på insidan är inte längre anpassat till den verklighet många kvinnor möter. Att vara ständigt överseende och förstående hade inte gett dessa pionjärer makten att föra kvinnors rättigheter vidare. Deras arbete har heller inte gjort dem mindre vackra på insidan. Snarare vackrare.


Om du hela tiden strävar efter att vara en vacker person på insidan, behöver du ta reda på vad det egentligen innebär för dig. Är det den ständigt förlåtande, underbara, vackra, fantastiska, lugna, goda sago drottningen?


Eller är du den ständigt starka, trygga, resoluta, självklara personen som står upp för dig själv, som biter ifrån när du behöver utan att känna skuld för det, som tar den självklara platsen i rummet även när den inte ges till dig, som ser människor utifrån hur de beter sig i verkligheten mot andra och inte utifrån deras förmåga att gömma sitt beteende bakom deras "goda arbete", och som dömer människor som faktiskt förtjänar att bli dömda pga deras gärningar.


Att vara vacker betyder att alla dina sidor av dig behöver få synas. Att bara låta vackert bestämmas av godhet och förståelse, må leda till en tro om att du gör rätt. Men att låta vackert få innebära att ibland ta tag i det som är fult kommer inte bara ge dig styrka inifrån att stå upp för dig själv, men också att i verkligheten göra hela världen vackrare.Så låt oss ta vår plats. Den som är vår och låt det vara ett färgglatt innehåll med en kraft att både sätta gränser, ta plats och vara hel i. Inte halv. Inte bara förstående och se godheten i allt, utan hel - att vara självklar - säga nej, sätta stopp och säga ifrån om det behövs.Bringing beauty to beautiful.#bringingbeautytobeautiful

Lånad bild från rappakalja


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla